За нас

„Морски знаци“ е марка на Общинско предприятие „Туризъм“, Община Бургас.

Под тази марка се раждат туристически сувенири на морска и бургаска тематика. Изделията изработваме и декорираме ръчно, защото знаем, че в ръчно изработените продукти винаги има много любов, грижа и внимание към детайлите, за да бъде създадено нещо уникално и да остане скъп спомен. В тях влагаме естествени материали – текстил, кожа, вълна, стъкло, керамика, дърво и др. Сувенирите ни носят морския дух и бургаската символика, обединени в различни тематични серии – морска, флорална, фолклорна, празнична и др. В електронния магазин ще откриете и сувенири на популярни бургаски туристически обекти и атракции – Остров Св. Анастасия, Акве Калиде, Авиомузей, Фестивал на пясъчните фигури и др.

По заявка изработваме и корпоративни сувенири за фирми и търговци.

Нашите продукти са отличени със следните награди:

  • Голямата награда в категория “Социално предприемачество” от Национален алианс за социална отговорност /НАСО/ за 2020 г.
  • Награда за иновативен продукт – текстилен магнит, Пети Европейски форум за социално предприемачество в Пловдив 2020 г.

В Бургас атрактивните сувенири и подаръци с марката „Морски знаци“ може да намерите и в: Туристически информационен център Часовника, Къщичка „Морски знаци“ на площад Тройката, Туристически информационен център Автогара, Остров Св. Анастасия, Туристически комплекс Акве Калиде, КЦ Морско казино, Фестивал на Пясъчните фигури, Експозиционен център Флора, както и в онлайн магазин Морски знаци.

В дизайна  и изработването на сувенирите са заети хора в неравностойно положение – с увреждания, самотни и многодетни майки.

Инициативата е реализирана по проект по ОП „Развитие на човешките ресурси“, озаглавен „Общинско социално предприятие „Морски знаци“ – Нови възможности в подкрепа на социалното включване“.

Купувайки сувенир „Морски знаци“, вие получавате забавен спомен за море и лято и осигурявате работа на човек в неравностойно положение.

shares